Enkla och användbara tips för att komma igång med träningen

4 september 2022

Många har som mål att träna och komma i form men få når sina mål. Ett problem som många har är att de går ut för hårt med alldeles för utmanande träning medan andra inte kommer igång alls. Här får du några tips på hur du kommer igång med träningen och inkluderar den i din vardag.

Vardagsmotion

För den som aldrig har genomfört ett träningspass kan det kännas lite väl tufft att köra igång direkt. Därför kan man börja med att röra på sig i vardagen. Vanliga tips på detta är att ta trappor istället för hiss när möjlighet finns och cykla eller gå istället för att ta bilen kortare sträckor. Kanske upptäcker du att du tycker om att cykla eller gå och kan börja din träningsresa genom att ta en runda på kvällen efter jobbet.

Träna hemma

Kanske känns gymmet skrämmande för den som aldrig har tränat. Därför är det bra att börja hemma där du känner dig trygg. Man behöver egentligen inga redskap för att genomföra ett träningspass hemma. En bra början är kortare pass med kroppsviktsövningar.

Känns det för svårt att planera ett eget pass finns massor att hämta inspiration från på nätet och hela videor på youtube.  Om det känns det bra att träna hemma kan du sakta börja bygga upp ditt hemmagym genom att köpa en träningsmatta och ett par hantlar och sedan ännu fler redskap.

Ta på dig träningskläder på morgonen

Att träna på morgonen anser många vara optimalt då de klarar av det innan de börjar dagen. Genom att gå upp på morgonen och träna innan du gör dig redo för jobbet säkerställer du att du kan ta det lugnt när du sedan kommer hem igen.

Många upplever dock att det kan vara svårt att komma igång på morgonen, speciellt om man vet att ett intensivt träningspass väntar. Ett bra tips är därför att göra en vana av att ta på sig träningskläder så fort man går upp, för om du ändå har de på dig kan du lika gärna träna!

Planera träning du ser fram emot

Vissa tror att man behöver långa och intensiva pass för att nå sina mål, men inte alla tycker om den sortens träning och då finns risken att det inte blir av överhuvudtaget. Då kan till och med korta promenader vara bättre, eftersom den bästa träningen är den som blir av!

Försök därför att utöva träningsformer du tycker om och anpassa svårighetsgraden efter din förmåga. På så sätt blir träningen lagom utmanande och rolig nog att genomföra regelbundet.

Andra inlägg

Läs våra andra texter

Vanliga varningstecken vid spelmissbruk

Vanliga varningstecken vid spelmissbruk

Populariteten för spel på casino har skjutit i höjden de senaste åren. Som en direkt konsekvens av detta har såklart även fler personer börjat spela och i takt med detta har även fallen av spelmissbruk och osunda spelvanor ökat. I takt med denna oroande trend är det...

läs mer

Kom i kontakt med oss

Det enklaste sättet att komma i kontakt med oss bakom Vitamera är via vårt kontaktforumlär. Vi försöker alltid svara inom 24h på vardagar, men i vissa fall kan det dröja längre än så för att få svar.