Hur håller man humöret uppe när det går dåligt när man spelar?

19 juni 2022

När det går dåligt när man spelar är det lätt att hamna i en ond spiral. Man blir frustrerad över sina misstag, vilket leder till ännu mer frustration och att du spelar dåligt.

Det kan vara svårt att hitta motivationen för att fortsätta spela om man befinner sig i den här situationen. Som tur är finns det några saker du kan göra för att hålla humöret upp, även när det går dåligt när man spelar.

Dessa tips går att applicera oavsett vilket spel du spelar, och i den här artikeln delar vi med oss av några av dessa tips.

Fundera hur viktigt spelet faktiskt är

Först och främst bör du fundera hur viktigt spelet faktiskt är. Om du bara spelar för att det är kul, varför då bli arg om det går dåligt? Om du tar spelandet på för lite stort allvar kan det därför vara bra att fundera över hur viktigt spelet verkligen är. Det kan verkligen hjälpa dig att hantera frustrationen på ett bättre sätt.

Med det sagt är det givetvis inte alltid lätt att få perspektiv på saken när man befinner sig mitt uppe i hettan. Därför kan det vara bra att ta en paus från spelet och försöka få perspektiv på spelandet. Lägg spelet på is för en stund och kom tillbaka när du har lugnat ner dig.

Beröm dig själv för dina framgångar

Trots att det är lätt att kritisera sig själv när man gör misstag är det viktigt att förstå att alla gör misstag. Istället för att titta på allt det som gått fel, bör du i stället titta på allt du har åstadkommit. Beröm dig själv för alla framgångar du har gjort och var inte för hård mot dig själv.

Försök att se alla dina misstag som lärdomar istället för fel. Detta kommer att hjälpa dig att undvika samma misstag i framtiden, och dessutom kommer det få dig att känna dig mindre frustrerad.

Dela med dig av din frustration

Frustration kan vara svår att hantera ensam. Därför är det bra att dela med sig av den frustration man känner till någon annan. Prata med en vän, eller försök hitta en någon online som du kan ventilera din frustration till.

Just därför kan det vara väldigt skönt att prata med någon med samma intresse som du, eftersom dessa personer sannolikt kommer att förstå hur du känner.

Lär dig hur du ska bli av med din ilska

Oavsett om du följer alla våra tips till punkt och pricka, kommer du sannolikt för eller senare någon gång att hamna i en situation där du blir arg. Det är helt normalt!

Men det är viktigt att du lär dig hur du ska hantera din ilska på ett konstruktivt sätt, snarare än att låta den ta över dina handlingar. Det finns olika metoder för hur du ska bli av med din ilska, och det är viktigt att hitta en som fungerar för just dig.

Du kan exempelvis skriva ner dina tankar och känslor, eller göra något annat för en stund. Genom att lära dig hur du hanterar din ilska kommer du sannolikt kunna minimera frustrationen när det går dåligt när du spelar.

Andra inlägg

Läs våra andra texter

Hur gör man träningen roligare?

Hur gör man träningen roligare?

Att finna motivation för regelbunden träning kan vara en utmaning, särskilt för dem som kämpar med att hitta glädjen i träning. Nyckeln till att lösa detta problem ligger ofta i att göra träningen mer underhållande och engagerande. För många är tanken på träning...

läs mer
Vad gör du om ett hjärta slutar slå?

Vad gör du om ett hjärta slutar slå?

Vad gör man om ett hjärta slutar slå? Det kanske inte är en tanke som ofta dyker upp i vardagen, men har du någonsin funderat över vad du skulle göra om du stod inför en akut situation där du skulle behöva få igång ett hjärta som slutat slå? Det sker en stor mängd...

läs mer

Kom i kontakt med oss

Det enklaste sättet att komma i kontakt med oss bakom Vitamera är via vårt kontaktforumlär. Vi försöker alltid svara inom 24h på vardagar, men i vissa fall kan det dröja längre än så för att få svar.