Såhär gör du du ditt hem mysigt inför vintern (3 tips)

11 november 2022

Nu när hösten börjar gå mot sitt slut och vintern står runt hörnet, är det viktigare än någonsin för de flesta att se till och göra ditt hem mysigt inför julen. Detta innebär både att fokusera på inredning och dekoration, men även att se till att hemmet är varmt och bekvämt.

Här kommer några tips som du kan använda dig för att göra ditt hem mysigt inför vintern.

1. Dekorera med ljus och lyktor

En av de enklaste sakerna du kan göra för att göra ditt hem mysigare är att dekorera med ljus. Det finns inget som får ett rum att kännas mer mysigt och inbjudande än massor av levande ljus. Placera stearinljus i lyktor och ljusstakar runt om i hemmet.

Trots de höga elpriserna är det även de som älskar att fixa och dina med belysningen utomhus på trädgården också. Att linda in träd på gården med ljusslingor gör så du snabbt och enkelt kan ge ditt hem en mysig och inbjudande känsla utifrån också.

2. Satsa på varma färger

Varför inte satsa på varma och mysiga färger i hemmet när vintern kommer? Julen är för många röd och grön, men det finns inget som säger att du inte kan ha andra färger också. Om du till exempel gillar orange och lila, varför inte dekorera hemmet med dessa färger istället? Du kan också satsa på mer diskreta färger som beige och brun.

Det är upp till dig hur du väljer att dekorera ditt hem, men det är alltid bra att tänka på vilka färger som kommer att göra rummet så mysigt som möjligt.

3. Skaffa en fin julgran

Sist men inte minst är det såklart viktigt att skaffa en fin julgran som du kan dekorera med ljus och andra dekorationer. Ju mer dekorerade ju bättre, eller så kan du också välja att ha en mindre och diskretare gran. Det är upp till dig.

En julgran är ett perfekt sätt att göra ditt hem mysigare och mer inbjudande under vintern. Så se till att skaffa en fin gran som du kan dekorera på det sättet du önskar.

Om du vill ha en så autentisk känsla som möjligt bör du satsa på att skaffa en riktig gran, men det finns även fina konstgjorda granar som du kan använda. Det är alltid trevligare att ha en riktig gran i hemmet, men det är inte alltid möjligt, och det kan vara dyrt. Då är det bättre att välja en konstgjord gran som du kan använda i flera år framöver.

Andra inlägg

Läs våra andra texter

Tips för att hålla din hud ung och fräsch

Tips för att hålla din hud ung och fräsch

tecken på att huden åldras. Men oroa dig inte - det finns massor du kan göra för att återfå din huds ungdomliga lyster. Faktum är att det finns många sätt att säga stopp till åldringstecknen och få din hy att stråla igen - allt från förändrade livsstilsvanor till...

läs mer

Kom i kontakt med oss

Det enklaste sättet att komma i kontakt med oss bakom Vitamera är via vårt kontaktforumlär. Vi försöker alltid svara inom 24h på vardagar, men i vissa fall kan det dröja längre än så för att få svar.